Home ทั่วไป เฟชบุ้คจะให้เห็นข่าวจากสื่อกับธุรกิจน้อยลง

เฟชบุ้คจะให้เห็นข่าวจากสื่อกับธุรกิจน้อยลง

826
0
SHARE

 

 

Mark Zuckerberg

11 มกราคม เวลา 17:28 น. · เมนโลพาร์ก, California, สหรัฐอเมริกา ·

หนึ่งในพื้นที่โฟกัสใหญ่ของเราสำหรับ 2018 คือทำให้แน่ใจว่าเวลาที่เราใช้จ่ายทั้งหมดบน facebook คือเวลาที่ดี

 

เราสร้าง facebook เพื่อช่วยให้ผู้คนเชื่อมต่อกันและทำให้เราใกล้ชิดกับผู้คนที่สำคัญกับเรามากขึ้น นั่นคือเหตุผลว่าทำไมเรามักจะทำให้เพื่อนและครอบครัวอยู่ในใจกลางของประสบการณ์ การวิจัยแสดงให้เห็นว่าเสริมสร้างความสัมพันธ์ของเราดีขึ้นและมีความสุข

 

แต่เมื่อเร็วๆนี้เราได้รับคำติชมจากชุมชนของเราว่าเนื้อหาสาธารณะ — โพสต์จากธุรกิจแบรนด์และสื่อ — กำลัง crowding ช่วงเวลาส่วนตัวที่นำเราเชื่อมต่อกันมากขึ้น

 

มันง่ายที่จะเข้าใจว่าเรามาที่นี่ได้ยังไง วิดีโอและเนื้อหาสาธารณะอื่นๆได้ระเบิดบน facebook ในช่วงสองสามปีที่ผ่านมา เนื่องจากมีเนื้อหาสาธารณะมากกว่าโพสต์จากเพื่อนและครอบครัวของคุณยอดคงเหลือของสิ่งที่อยู่ในฟีดข่าวได้เปลี่ยนแปลงไปจากสิ่งที่สำคัญที่สุดที่ facebook สามารถทำได้ — ช่วยให้เราเชื่อมต่อกันได้

 

เรารู้สึกมีความรับผิดชอบที่จะทำให้แน่ใจว่าบริการของเราไม่สนุกที่จะใช้แต่มันดีสำหรับคนที่ดี ดังนั้นเราได้ศึกษาแนวโน้มนี้อย่างระมัดระวังโดยการดูที่การวิจัยวิชาการและทำการวิจัยของเราเองกับผู้เชี่ยวชาญชั้นนำที่มหาวิทยาลัย

 

การวิจัยแสดงให้เห็นว่าเมื่อเราใช้สื่อสังคมเพื่อเชื่อมต่อกับคนที่เราแคร์มันอาจจะดีสำหรับการที่ดีของเรา เรารู้สึกได้ถึงการเชื่อมต่อและเหงาน้อยลงและที่เกี่ยวข้องกับมาตรการระยะยาวของความสุขและสุขภาพ ในทางตรงกันข้ามการอ่านบทความหรือการดูวิดีโอ — แม้ว่าพวกเขาจะบันเทิงหรือให้ข้อมูล — อาจจะไม่ดี

 

พิจารณาจากสิ่งนี้เรากำลังทำการเปลี่ยนแปลงครั้งใหญ่ว่าเราสร้าง facebook อย่างไร ฉันกำลังเปลี่ยนเป้าหมายที่ฉันให้ทีมสินค้าของเราจากการเน้นการช่วยให้คุณค้นหาเนื้อหาที่เกี่ยวข้องเพื่อช่วยให้คุณมีปฏิสัมพันธ์ทางสังคมที่มีความหมายมากขึ้น

 

เราเริ่มทำการเปลี่ยนแปลงในทิศทางนี้เมื่อปีที่แล้วแต่มันจะใช้เวลาเป็นเดือนสำหรับโฟกัสใหม่นี้เพื่อทำให้มันผ่านผลิตภัณฑ์ของเราทั้งหมด การเปลี่ยนแปลงแรกที่คุณจะเห็นจะอยู่ในฟีดข่าวซึ่งคุณสามารถคาดหวังที่จะเห็นเพิ่มเติมจากเพื่อนครอบครัวและกลุ่มของคุณได้

 

เมื่อเราม้วนนี้ออกคุณจะเห็นเนื้อหาสาธารณะน้อยลงเช่นโพสต์จากธุรกิจแบรนด์และสื่อ และเนื้อหาสาธารณะที่คุณเห็นเพิ่มเติมจะถูกจัดขึ้นในมาตรฐานเดียวกัน — มันควรกระตุ้นการโต้ตอบที่มีความหมายระหว่างผู้คน

 

ตัวอย่างเช่นมีชุมชนที่แน่นๆมากมายรอบรายการทีวีและทีมกีฬา เราได้เห็นผู้คนโต้ตอบกับวิดีโอถ่ายทอดสดมากกว่าปกติ บางข่าวจะช่วยเริ่มการสนทนาเกี่ยวกับปัญหาที่สำคัญ แต่บ่อยเกินไปในวันนี้ดูวิดีโออ่านข่าวหรือการอัพเดตเพจเป็นเพียงประสบการณ์แบบ passive

 

ตอนนี้ฉันต้องการชัดเจน: ด้วยการทำการเปลี่ยนแปลงเหล่านี้ฉันหวังว่าเวลาที่ผู้คนใช้จ่ายบน facebook และมาตรการการหมั้นจะลดลง แต่ฉันก็หวังว่าเวลาที่คุณใช้บน facebook จะมีค่ามากกว่านี้ และถ้าเราทำสิ่งที่ถูกต้องผมเชื่อว่ามันจะดีสำหรับชุมชนของเราและธุรกิจของเราในระยะยาวด้วย

 

ที่ดีที่สุด facebook มักจะเกี่ยวกับการเชื่อมต่อส่วนตัวเสมอ โดยเน้นการพาผู้คนใกล้ชิดกันมากขึ้น — ไม่ว่าจะอยู่กับครอบครัวและเพื่อนหรือช่วงเวลาสำคัญในโลกนี้ — เราสามารถช่วยให้แน่ใจว่า facebook เป็นเวลาที่ดี

 

Mark Zuckerberg

12 มกราคม เวลา 7:28 น. · เมนโลพาร์ก, California, สหรัฐอเมริกา ·

One of our big focus areas for 2018 is making sure the time we all spend on Facebook is time well spent.

 

We built Facebook to help people stay connected and bring us closer together with the people that matter to us. That’s why we’ve always put friends and family at the core of the experience. Research shows that strengthening our relationships improves our well-being and happiness.

 

But recently we’ve gotten feedback from our community that public content — posts from businesses, brands and media — is crowding out the personal moments that lead us to connect more with each other.

 

It’s easy to understand how we got here. Video and other public content have exploded on Facebook in the past couple of years. Since there’s more public content than posts from your friends and family, the balance of what’s in News Feed has shifted away from the most important thing Facebook can do — help us connect with each other.

 

We feel a responsibility to make sure our services aren’t just fun to use, but also good for people’s well-being. So we’ve studied this trend carefully by looking at the academic research and doing our own research with leading experts at universities.

 

The research shows that when we use social media to connect with people we care about, it can be good for our well-being. We can feel more connected and less lonely, and that correlates with long term measures of happiness and health. On the other hand, passively reading articles or watching videos — even if they’re entertaining or informative — may not be as good.

 

Based on this, we’re making a major change to how we build Facebook. I’m changing the goal I give our product teams from focusing on helping you find relevant content to helping you have more meaningful social interactions.

 

We started making changes in this direction last year, but it will take months for this new focus to make its way through all our products. The first changes you’ll see will be in News Feed, where you can expect to see more from your friends, family and groups.

 

As we roll this out, you’ll see less public content like posts from businesses, brands, and media. And the public content you see more will be held to the same standard — it should encourage meaningful interactions between people.

 

For example, there are many tight-knit communities around TV shows and sports teams. We’ve seen people interact way more around live videos than regular ones. Some news helps start conversations on important issues. But too often today, watching video, reading news or getting a page update is just a passive experience.

 

Now, I want to be clear: by making these changes, I expect the time people spend on Facebook and some measures of engagement will go down. But I also expect the time you do spend on Facebook will be more valuable. And if we do the right thing, I believe that will be good for our community and our business over the long term too.

 

At its best, Facebook has always been about personal connections. By focusing on bringing people closer together — whether it’s with family and friends, or around important moments in the world — we can help make sure that Facebook is time well spent.

 

matemnews.com  14 มกราคม 2561